Skip to main content
Wegwijs in de wereld van SDE Subsidie

SDE subsidie voor zakelijk verduurzamen

SDE subsidie is bedoeld voor bedrijven en organisaties die duurzame of hernieuwbare energie produceren of CO2 reduceren. Op deze pagina vindt u alle informatie over deze SDE subsidie.
Grootverbruikers die over het algemeen een lage kostprijs van stroom hebben, kunnen met deze Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) op een rendabele manier investeren in zonnepanelen of een warmtepomp.

Alles over de SDE Subsidie voor zakelijke klanten
SDE Subsidie

Het doel van de SDE subsidie

Sinds enige tijd valt ook CO2-reductie onder de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++). Met deze regeling stimuleert de overheid diverse sectoren om duurzame energie te produceren en CO2 te reduceren. Denk bijvoorbeeld aan sectoren als de industrie, mobiliteit en elektriciteit, maar ook landbouw en de gebouwde omgeving. Met de SDE subsidie wil de overheid de energietransitie niet alleen haalbaar, maar ook betaalbaar maken.

Boek een adviesgesprek op locatie Transitional CTA
Image ALT Tag

SDE subsidie voor zonnepanelen en warmtepompen

Als organisatie kun je op allerlei manieren verduurzamen en in aanmerking komen voor deze subsidie. Dit kan bijvoorbeeld wanneer je zonnepanelen wilt installeren, maar ook als je een warmtepomp laat plaatsen. Wil je in aanmerking komen voor SDE subsidie? Neem dan contact met ons op, zodat een adviseur bij jou op locatie alles haarfijn uitlegt. Kun/wil je daar niet op wachten? Kijk dan op de website van het RVO. 

Image ALT Tag

Vergoeding SDE subsidie

Hoeveel subsidie kan ik ontvangen? Voor zon-pv is de maximale vergoeding voor SDE subsidie 2021 bepaald op 7,22 cent per kWh. De hoogte waarop u inschrijft wordt het fasebedrag genoemd. Deze vergoeding is opgebouwd in een aantal delen, namelijk het basisbedrag en het maximale subsidie bedrag.

Image ALT Tag

Openstelling SDE subsidie 2024

Het is nog niet bekend wanneer je de SDE subsidie van 2024 kunt aanvragen. Zodra deze datum bekend word, laten we het op deze pagina en onze sociale media weten.

De laatste aandachtspunten

Wat moet u nog meer weten over SDE subsidie?

Naast de kostprijs van zonnestroom en de hoogte van de vergoeding zijn er nog een aantal ander zaken die belangrijk zijn om te weten voor u een SDE subsidie aanvraag indient. Zo moet u rekening houden met de onderstaande punten:

Image ALT Tag

Hoofdaansluiting SDE subsidie, wat kan dit kosten?

A short description of this service that ties it to a user’s pain point. Include a local keyword.

Image ALT Tag

Subsidieperiode, hoe loopt de subsidie?

A short description of this service that ties it to a user’s pain point. Include a local keyword.

Image ALT Tag

Banking, wat als ik teveel of te weinig produceer?

A short description of this service that ties it to a user’s pain point. Include a local keyword.

Image ALT Tag

Hoe verloopt het uitkeren van SDE subsidie?

A short description of this service that ties it to a user’s pain point. Include a local keyword.

Preheader

Loop geen SDE subsidie mis

Wil je ook graag van deze subsidie gebruikmaken en ervan verzekerd zijn dat je geen subsidie misloopt? Neem dan contact op met Beter Duurzaam. Onze specialisten kennen als geen ander de weg in het subsidielandschap. Daarom helpen wij je graag met de subsidieaanvraag. Indien je dat wenst, kunnen wij de aanvraag zelfs volledig uit handen nemen!

Wij adviseren je wel hiervoor tijdig contact met ons op te nemen, zodat wij uw aanvraag goed kunnen voorbereiden. Hoe beter we jouw case kunnen voorbereiden, des te groter de kans dat je SDE subsidie ontvangt. Neem daarom snel contact met ons op; we nemen graag de tijd voor jou!

Geld
Alles over de SDE subsidie

Veelgestelde vragen

Ontdek alles wat je moet weten over de SDE subsidieregeling in onze handige gids voor veelgestelde vragen. Van de basisprincipes tot de meest complexe aspecten, wij beantwoorden al jouw vragen om jou te helpen begrijpen hoe je kunt profiteren van deze belangrijke subsidie voor duurzame energieprojecten. Heb je een andere vraag voor ons? Neem contact met ons op en dan kunnen we je goed en duidelijk adviseren.

Wat is het budget voor SDE Subsidie?

Wat is het maximale SDE subsidiebedrag?

Wat is de oorsprong van de SDE Subsidie?

Hoe wordt de SDE Subsidie berekend?