Skip to main content
SDE++ subsidie 2024 aanvragen?

Wees goed voorbereid

Over de SDE++ subsidie 2024 wordt steeds meer bekend. Op deze pagina houden we je op de hoogte over de laatste ontwikkelingen rondom deze subsidie. Wil je deze subsidie straks aanvragen? De specialisten van Beter Duurzaam helpen je graag. Omdat we als geen ander de weg weten in het complexe subsidielandschap, nemen wij jou de aanvraag uit handen. Zo zorgen we ervoor dat je geen subsidie misloopt.

Zonne-energie met SDE Subsidie in 2024
De SDE++ 2024

Is er niet voor niks

De  SDE++ Subsidie voor 2024 is een extra stimulans om als bedrijf een nieuwe investering te doen op het gebied van zonne-energie en het verminderen van CO2 uitstoot.

Plan een adviesgesprek op locatie Transitional CTA
Image ALT Tag

Financiële ondersteuning

De SDE++ subsidie biedt financiële steun aan zonne-energieprojecten, waardoor de investeringskosten worden verlaagd. Dit maakt het aantrekkelijker en haalbaarder voor bedrijven om te investeren in zonne-energie.

Image ALT Tag

Langdurige zekerheid

Projecten die de SDE++ subsidie ontvangen, profiteren van langdurige zekerheid dankzij de gegarandeerde subsidiebedragen gedurende een lange periode. Dit helpt bij het stabiliseren van de financiële plannings en het minimaliseren van risico's voor investeerders.

Image ALT Tag

Stimulering van duurzame energie

Door het aanvragen van de SDE++ subsidie voor zonne-energieprojecten draagt men actief bij aan de overgang naar duurzame energiebronnen. Dit helpt niet alleen bij het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, maar ook bij het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van een schonere toekomst.

Wederom fors bedrag uitgetrokken

Acht miljard euro aan SDE++ subsidie 2024

SDE++ subsidie is bedoeld voor bedrijven en organisaties die duurzame of hernieuwbare energie produceren of CO2 reduceren. Minister Jetten van Klimaat en Energie heeft aangekondigd dat er zowel in 2024 als in 2025 acht miljard euro subsidie beschikbaar zal zijn. Je komt voor deze subsidie in aanmerking als je bijvoorbeeld gebruik gaat maken van zonnepanelen of een warmtepomp.

Image ALT Tag

Het doel van de SDE++ subsidie

Met de SDE++ subsidie stimuleert de overheid diverse sectoren om duurzame energie te produceren en CO2 te reduceren. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan sectoren als de industrie, mobiliteit en elektriciteit, maar ook landbouw en de gebouwde omgeving. Zo wil de overheid de energietransitie haalbaar en betaalbaar maken.

Image ALT Tag

Minister Jetten over de SDE++ subsidie 2024

“Met de SDE++ subsidie geven we een extra impuls aan de uitrol van CO2-reducerende technieken, zoals de uitrol van hernieuwbare elektriciteit, duurzame warmte en uitrol van ccs. Deze technieken ondersteunen de transitie voor alle sectoren. Daarbij zal het kabinet, zoals gebruikelijk, ook kijken naar de te verwachten projecten en beschikbare kasruimte. Er blijft daarmee naar huidige inzichten ook na 2025 voldoende ruimte voor in de SDE++.”

Image ALT Tag

Subsidie voor zonnepanelen en warmtepompen

Als organisatie kun je op verschillende manieren verduurzamen en, als gevolg daarvan, aanspraak maken op SDE++ subsidie 2024. Zodra de exacte voorwaarden bekend zijn, vind je deze op de website van de RVO. Neem voor meer informatie hierover ook gerust contact op met onze specialisten. Wij adviseren je hier graag over.

Image ALT Tag

Openstelling SDE++ subsidie 2024

De SDE++ subsidie kun je aanvragen vanaf 10 september 2024. De subsidie wordt vanaf dan weer gefaseerd opengesteld.

SDE++ 2024

Loop geen subsidie mis

Wil je ook graag van deze subsidie gebruikmaken en ervan verzekerd zijn dat je geen subsidie misloopt? De specialisten van Beter Duurzaam kennen als geen ander de weg in het subsidielandschap. Daarom helpen wij je graag met de subsidieaanvraag. Desgewenst kunnen wij je de aanvraag zelfs volledig uit handen nemen! Wij adviseren je wel om hierover tijdig contact met ons op te nemen, zodat wij je aanvraag goed kunnen voorbereiden. Hoe beter we je case namelijk kunnen voorbereiden, des te groter de kans dat je SDE++ subsidie 2024 ontvangt. Neem daarom snel contact met ons op; we nemen graag de tijd voor je!

 
Geld
Alles over de SDE++ 2024

Veelgestelde vragen

Ontdek alles wat je moet weten over de SDE++ 2024-regeling in onze handige gids voor veelgestelde vragen. Van de basisprincipes tot de meest complexe aspecten, wij beantwoorden al jouw vragen om jou te helpen begrijpen hoe je kunt profiteren van deze belangrijke subsidie voor duurzame energieprojecten.

Waar kan ik de SDE++ voor 2024 aanvragen?

Wanneer kan ik de SDE++ voor 2024 aanvragen?

Wie betaalt de SDE++ 2024 subsidie?

Hoe hoog is het bedrag van de SDE++ 2024?

Kan ik de kans op SDE++ 2024 vergroten?

Is de SDE++ 2024 ook voor particulieren?