Zonnepanelen in Deventer
Ook in Deventer kiezen steeds meer mensen voor zonnepanelen van Beter Duurzaam. Onze zonnepanelen liggen bijvoorbeeld ook op het dak van de Intratuin. Wil je ook graag zonnepanelen plaatsen op je woning of bedrijfspand in Deventer? Kies dan voor de kwaliteit en het vakmanschap van Beter Duurzaam. Met ons eigen team van gecertificeerde specialisten helpen we zowel particulieren als ondernemers zorgeloos en zonder gedoe verduurzamen. We verzorgen zelfs de subsidieaanvraag voor je!
Bedrijven waar we mee hebben samengewerkt
Bekende organisaties in Deventer en omstreken als TOMRA, maken al gebruik van onze zonnepanelen. Ook ver buiten Deventer breiden onze projecten zich steeds verder uit. Wilt u zich bij hen aansluiten? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie over alle mogelijkheden, ook als het om subsidies gaat.
GEA Farm Technologies
Zelf heeft GEA Farm Technologies ook een duidelijke visie op duurzaamheid: op het dak van het kantoor in Deventer plaatste Beter Duurzaam bijna 100 Tiger Neo-zonnepanelen van Jinko Solar. Daarmee bespaart GEA Farm Technologies niet alleen flink op hun energiekosten, maar draagt het ook bij aan een duurzaam milieu.
Bekijk alle projecten in Deventer en omgeving
Hieronder vind u alle projecten die we hebben afgerond in de omgeving van Deventer.
Ontzorgd van begin tot eind
Wil je ook zonnepanelen plaatsen op je woning of bedrijfspand in Deventer, al dan niet in combinatie met een thuisbatterij? Met onze handige dakscan kun je alvast berekenen wat zonnepanelen je ongeveer op kunnen leveren. Voor een berekening op maat en voor meer informatie nemen onze specialisten uiteraard ook graag tijd voor je. Naast deskundig advies ben je bij ons ook aan het goede adres voor installatie én nazorg. We gaan namelijk voor maximale tevredenheid. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.
Contact met Luuk
Neem contact op met ons, dan zullen we samen met joub een afspraak inplannen. Luuk komt dan bij jou langs voor een offerte.
Aanvraag berekenen
Nadat Luuk alle informatie heeft verwerkt, gaan we op kantoor voor jou de aanvrag berekenen. Daarna verwerken we dit in de offerte en na het akkoord gaan we aan de slag.
Installatie en nazorg
Na het akkoord plannen we een datum in voor de installatie. Zodra de panelen werkend zijn, blijven we natuurlijk altijd bereikbaar voor vragen en/of storingen.
Wat onze klanten zeggen
"We zijn overgestapt op LED-verlichting met bewegingssensoren en op zonnepanelen. Er zijn hier toen meerdere partijen geweest, maar bij geen van die partijen had ik zo’n goed gevoel als bij Beter Duurzaam. Hun gedegen advies en grondige berekeningen gaven de doorslag om voor Beter Duurzaam te kiezen."
Wim Borst Machineproducent
"Goede informatie van te voren en een duidelijke offerte. De uitvoering was zoals besproken. Heldere uitleg tijdens de werkzaamheden. Ook erg goed om te zien dat ze veiligheid hoog in het vaandel hebben. Geeft je toch een goed gevoel erbij. Daarnaast was het ook een leuke ochtend."
Harald Niessen Particulier
Zonnepanelen voor woningen en bedrijfspanden in Deventer
Je woning of bedrijfspand verduurzamen heeft allerlei voordelen. Allereerst bespaar je bijvoorbeeld aanzienlijk op je energiekosten. Daarnaast laat je de wereld gezond en leefbaar achter voor de volgende generaties. Zonnepanelen zijn één van de meest toegankelijke manieren om je woning, carport of bedrijfspand in Deventer te verduurzamen, zeker in combinatie met een thuisbatterij. Je dak ligt er toch al, dus waarom zou je er geen duurzame zonne-energie mee opwekken? Zowel particulieren als ondernemers zijn bij Beter Duurzaam aan een vertrouwd adres.
Veelgestelde vragen over zonnepanelen
Na ruim 1000 particuliere installaties hebben we de meeste vragen wel een keer beantwoordt.
Werken jullie met eigen personeel?
Ja, wij werken als sinds 2015 met een toegewijd team van inmiddels bijna 50 professionals.
Dit team bestaat uit deskundigen op verschillende gebieden, zoals adviseurs, werkvoorbereiders, elektriciens en monteurs.
Omdat we uit ervaring weten dat ingehuurde ZZP’ers vooral bezig zijn met hun eigen verdiensten, werken we bewust met een team van eigen mensen. Zij werken niet alleen hechter samen, maar zijn ook beter op elkaar ingespeeld. Daardoor sta jij als klant centraal, zoals het hoort.
Ook is het eenvoudiger om onze eigen specialisten non-stop op te leiden.
Hoe zit het met het voortbestaan van het salderen?
Het salderingsbeleid, waarbij eigenaren van zonnepanelen de elektriciteit die ze aan het net leveren kunnen wegstrepen tegen de elektriciteit die ze van het net afnemen, is onderhevig aan veranderingen door overheidsbeleid. De laatste jaren is er discussie over het verminderen of zelfs afschaffen van deze regeling. Nu de populariteit van zonnepanelen toeneemt, vormt het salderen namelijk een steeds grotere financiële last voor energieleveranciers en de overheid. Toekomstige wijzigingen kunnen inhouden dat eigenaren van zonnepanelen minder vergoeding ontvangen voor de teruggeleverde stroom of dat het salderen geleidelijk wordt afgebouwd. Dit heeft gevolgen voor de economische aantrekkelijkheid van zonnepanelen, maar het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en te overwegen hoe dit jouw investering in zonne-energie kan beïnvloeden.
Wat is de terugverdientijd als de saldering stopt?
Als de salderingsregeling stopt, zal de terugverdientijd van zonnepanelen waarschijnlijk toenemen. De huidige terugverdientijd van zonnepanelen is grotendeels afhankelijk van de salderingsregeling, die het mogelijk maakt om de elektriciteit die aan het net wordt teruggeleverd af te trekken van de eigen elektriciteitsrekening. Zonder deze regeling zouden eigenaren van zonnepanelen alleen financieel voordeel halen uit de elektriciteit die ze zelf direct verbruiken. Dit betekent dat de economische voordelen van het hebben van zonnepanelen afhankelijk worden van het eigen verbruikspatroon en de mogelijkheid om elektriciteit op te slaan voor later gebruik (bijvoorbeeld via een accu). De exacte impact op de terugverdientijd hangt af van verschillende factoren, zoals de kosten van de installatie, de energieprijzen, het eigen energieverbruik en de efficiëntie van de zonnepanelen. Het is belangrijk om een gedetailleerde berekening te maken op basis van de specifieke omstandigheden om een nauwkeurige schatting van de terugverdientijd te krijgen.
Moet ik betalen om stroom terug te leveren?
In de meeste gevallen hoef je niet te betalen om stroom terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Integendeel, je kunt juist een vergoeding ontvangen voor de elektriciteit die je teruglevert. Dit is onderdeel van de salderingsregeling, waarbij de stroom die je aan het net levert, wordt afgetrokken van je eigen verbruik, waardoor je elektriciteitsrekening lager uitvalt. Er zijn echter situaties denkbaar waarin er administratieve kosten in rekening kunnen worden gebracht door de energieleverancier voor het terugleveren van stroom. Dit hangt af van de specifieke voorwaarden van je energieleverancier en de geldende regelgeving. Het is belangrijk om dit vooraf te controleren bij je energieleverancier.
Welke subsidies zijn er mogelijk voor zonnepanelen?
Op dit moment zijn er geen subsidies beschikbaar voor zonnepanelen. Wel zijn er vaak leningen beschikbaar vanuit (lokale) overheden of banken die met 0% of een lage rente werken voor duurzame doeleinden.
De beschikbaarheid van subsidies voor zonnepanelen varieert afhankelijk van de locatie en het tijdstip. Overheden en lokale instanties bieden vaak financiële ondersteuning om de aanschaf van zonnepanelen te stimuleren. Deze subsidies kunnen de vorm aannemen van directe financiële bijdragen, belastingverminderingen, of gunstige terugleververgoedingen voor de stroom die aan het net wordt geleverd. Wij kunnen je hierbij helpen, maar het is ook raadzaam om de meest actuele informatie over subsidies te verkrijgen via officiële kanalen zoals overheidswebsites of lokale energieadviesbureaus, aangezien deze regelingen regelmatig worden bijgewerkt.
Komt er met zonnepanelen wisselstroom de woning binnen?
Dat is afhankelijk van het systeem dat je kiest. Bij een Enphase-systeem komt er inderdaad AC de woning binnen!
Dus ondanks dat zonnepanelen gelijkstroom (DC) produceren, zet een Enphase-systeem dit om in wisselstroom (AC).
Op deze manier kun je je zelf opgewekte zonne-energie gewoon gebruiken in je woning of terugleveren aan het elektriciteitsnet.
Welke merken zonnepanelen adviseert en installeert Beter Duurzaam op dit moment?
Omdat we als installateur geen eigen merken voeren, beoordelen we voortdurend de beste zonnepanelen. Op dit moment bieden adviseren we zonnepanelen van de merken: AIKO, Niwa (van Jolywood) én SunPower.